Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Κανονισμοί Beach Basketball


Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1ου Τουρνουά Beach Basketball που θα πραγματοποιηθεί  στη παραλία ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ από τον  Αθλητικό Σύλλογο ΛΟΚΡΟ με την συνεργασία και υποστήριξη του  Beach Bar LA SCALA,  το τριήμερο 15-16-17  Αυγούστου, ανακοινώνονται οι κανονισμοί που θα ισχύουν:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ:
Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτερο. Από αυτούς αγωνίζονται οι 3 και οι υπόλοιποι 2 είναι αλλαγές. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μια ομάδα έχει δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 παίκτες, όχι όμως με 1.

ΓΗΠΕΔΟ:
 Το γήπεδο αποτελείται από 2 μπασκέτες, οι οποίες έχουν απόσταση μεταξύ τους 10-12 μέτρα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Η διάρκεια του κάθε αγώνα είναι δύο επτάλεπτα  καθαρός χρόνος.

Σε περίπτωση που μετά το τέλος του παιχνιδιού οι ομάδες είναι ισόπαλες στο σκορ, εκτελούν από 3 βολές η κάθε μία. Αν συνεχιστεί η ισοπαλία εκτελούνται βολές ανά μια, μέχρι να προκύψει νικητής. (Κάποιος παίκτης για να σουτάρει δεύτερη φορά θα πρέπει να έχουν εκτελέσει όλοι οι συμπαίκτες του από μία βολή.)

ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Το σύστημα διεξαγωγής θα αποφασιστεί από τους διοργανωτές και θα ανακοινωθεί   πριν την έναρξη του τουρνουά, καθώς θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε κατηγορία. Ενδέχεται σε κάθε κατηγορία να εφαρμοστεί διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής. 
Η περίοδος διεξαγωγής του τουρνουά είναι Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 15-16-17 Αυγούστου 2014 στην παραλία της ΣΚΑΛΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ δίπλα στο Beach Bar LA SCALA.

ΠΟΝΤΟΙ:
Όλα τα καλάθια μετράνε για 2 πόντους, εκτός από τις βολές οι οποίες μετράνε για 1 πόντο.
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός πριν την επίτευξη καλαθιού από μια ομάδα όσον αφορά σε πάσα (δηλαδή δε χρειάζεται να προηγηθεί συγκεκριμένος αριθμός από πάσες) ή αν προηγήθηκε αλλαγή κατοχής ή όχι (δηλαδή μετά από καλάθι ή ριμπάουντ ο παίκτης μπορεί να πιάσει την μπάλα και να σουτάρει κατευθείαν).


ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Η μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση γίνεται χωρίς το δικαίωμα ντρίμπλας, δηλαδή μόνο με πάσες. Ο παίκτης που έχει την κατοχή της μπάλας έχει δικαίωμα να εκτελέσει 2  1/2 βήματα πριν δώσει πάσα σε συμπαίκτη του ή σουτάρει.
Σε περίπτωση που η μπάλα πέσει στην άμμο, κατοχή κερδίζει ο πρώτος παίκτης που θα πιάσει την μπάλα.

ΦΑΟΥΛ:
Όταν μια ομάδα δεχτεί 2 συνεχόμενα φουλ ενώ διατηρεί την κατοχή της μπάλας, έχει δικαίωμα για μια ελεύθερη βολή.
Εφόσον γίνει φουλ πάνω στην προσπάθεια για σουτ, εκτελείται μια βολή.
Σε περίπτωση που το φουλ γίνει πάνω σε εύστοχο σουτ, ΔΕΝ εκτελείται βολή.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της βολής αλλάζει η κατοχή της μπάλας.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ:
Δεν υπάρχει χρονόμετρο στη διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή κατοχής της μπάλας αρχικά, και σε περίπτωση επανάληψης με μια ελεύθερη βολή.

ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:
Με περιστροφή κέρματος επιλέγεται η ομάδα που θα έχει την 1η επίθεση.

ΤΖΑΜΠΟΛ:
Σε περίπτωση που υπάρξει τζάμπολ, η κατοχή αλλάζει εναλλάξ. Πρώτη αποκτά δικαίωμα η ομάδα που έχασε στο στρίψιμο του νομίσματος.

TIME-OUT:
 Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out σε κάθε αγώνα, διάρκειας 30'', το οποίο καλεί μόνο σε περίπτωση που η κατοχή της μπάλας είναι δική της.

ΑΛΛΑΓΕΣ:
Οι αλλαγές γίνονται μόνο μετά από καλάθι, μετά από time-out ή μετά από διακοπή λόγω φάουλ ή τραυματισμού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ:
Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν παρουσιαστεί κατά την έναρξη του αγώνα όπως αυτή καθορίζεται στο πρόγραμμα, μηδενίζεται και η άλλη ομάδα θεωρείται νικήτρια του αγώνα.

Καμία βίαιη συμπεριφορά από παίκτη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή (θα αποβάλλεται από το τουρνουά οριστικά).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές έως και την Πέμπτη  14 Αυγούστου 2014  καταβάλλοντας το ποσό συμμετοχής κάθε παίκτη (5 €).
Τηλέφωνα για συμμετοχές: 6947696592, 6982555503 & στο του  Beach Bar LA SCALA

  • Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: