ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013












































































                                              ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Ένα από τα ένστικτα του ανθρώπου είναι και αυτό της αυτοάμυνας. Με φυσικές και αυτόματες κινήσεις προστατεύει τον εαυτό του. Στην αρχαιότητα για "όπλα" αρχικά χρησιμοποίησε τα χέρια και τα πόδια του. Έτσι πρωτοδημιουργήθηκαν οι πολεμικές τέχνες. Ο άνθρωπος όμως ακόμα και όταν είχε τα μέσα για να αμυνθεί ή για να επιτεθεί, φτάνοντας στη δημιουργία στρατού και όπλων, δεν έμεινε ούτε μια στιγμή μακριά από τις πολεμικές τέχνες. Βασικός σκοπός του, ήταν η εκγύμναση του σώματός του.
To Ταε Κβο Ντο είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που ξεκίνησε σαν μια κορεάτικη πολεμική τέχνη πριν από 1600 χρόνια και εξελίχθηκε σαν η επιστημονική χρησιμοποίηση των τεχνικών με τα πόδια (Ταε-Tae), των τεχνικών με τα χέρια (Κβο-Kwon) και του τρόπου σκέψης(Ντο-Do) για την αυτοάμυνα και αυτοπειθαρχία του ανθρώπου.
Ο ΑΣ ΛΟΚΡΟΣ  καλλιεργεί το άθλημα αυτό τα τελευταία επτά χρόνια και τα τελευταία τέσσερα χρόνια άρχισαν να φαίνονται οι πρώτοι καρποί των προσπαθειών του.
Ø                Ένα Πανελλήνιο Κύπελλο με τον Τσανούλα Βασίλη
Ø                2 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο μετάλλια με την Χρόνη Βασιλική-Ηλιάνα στα Ανοιχτά Πανελλήνια  Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ταεκβοντό που οργάνωσαν η ΕΤΑΝΕ (Ένωση Ταεκβοντό Ν. Ελλάδας) και η ΕΤΑΒΕ (Ένωση Ταεκβοντό Β. Ελλάδας) από το 2007μέχρι το 2011
Ø                Ένα  χάλκινο μετάλλιο με την Παπαευαγγελίου Άννα-Μαρία σε Ανοιχτό Πανελλήνια  Διασυλλογικό Πρωταθλήματα Ταεκβοντό που οργάνωσε η ΕΤΑΝΕ το 2010
Ø                Τιμητικές θέσεις με τον Χρόνη Γιώργο και το Μήτσου-Φλώρο Νίκο παλαιότερα και το Λαγό Σπύρο στα Ανοιχτά Πανελλήνια  Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ταεκβοντό που οργάνωσε η ΕΤΑΝΕ.
   Με ένα δυναμικό 45 παιδιών η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ηλικίας μέχρι 11 ετών, από την οποία αρχίζει και η συμμετοχή σε αγώνες, πιστεύουμε σε πολλαπλάσιες διακρίσεις στο μέλλον.
   Δυο φορές το χρόνο(Δεκέμβριο και Ιούνιο) διοργανώνονται από το Σύλλογο και την ΕΛ.Ο.Τ, με την επίβλεψη Ομοσπονδιακού Τεχνικού, εξετάσεις για την απονομή ζωνών και την επίβλεψη της εξέλιξης των αθλητών μας.  Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους αθλητές με Μαύρη ζώνη 1DAN, Μήτσου-Φλώρο Νίκο, Χρόνη Βασιλική-Ηλιάνα και Παπαευαγγελίου Άννα-Μαρία καθώς και στον Χρόνη Γιώργο με Mαύρη ζώνη 2DAN που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους αθλητές μας  
Μεγάλη συμμετοχή σε όλα αυτά έχουν βέβαια και οι Δάσκαλοι, ο Γιώργος  Σταμέλος στην αρχή και ο Σταμάτης  Μπιάκης στη συνέχεια που έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να διδάξουν στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος, αλλά πάνω απ’ όλα Αγωνιστικότητα και Αυτοπειθαρχία.
                                             ΑΣ ΛΟΚΡΟΣ
 
Το Ταε Κβο Ντο είναι ένα μαχητικό σύστημα, το οποίο, ο κυριολεκτικός του όρος, σημαίνει «Τέχνη με τα πόδια». Αφορμή για την ανάπτυξη του συστήματος αποτέλεσαν οι πολιτικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα στη Νότια Κορέα, όπου, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελούσε κράτος κάτω από το ζυγό τη γιαπωνέζικης κατοχής.
Με τη λήξη του πολέμου και απαλλαγμένοι από τις κατοχικές δυνάμεις, οι Κορεάτες, διανύοντας μια περίοδο πολιτισμικής αναγέννησης, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες, οι οποίες κατά την προηγούμενη περίοδο είχαν απαγορευτεί, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που θα προέκυπτε μελλοντικά, για να μη βρεθούν ξανά στην ίδια θέση.
Από αυτό το γεγονός προήλθαν οι σημερινές κορεάτικες πολεμικές τέχνες. Κατά το πέρασμα των χρόνων, το Ταε Κβο Ντο παρουσιάστηκε σε δύο τάσεις, το W.T.F. (World Ταε Κβο Ντο Federation) που εστιάζει σε αγώνες και αποτελεί ολυμπιακό άθλημα και το I.T.F (International Ταε Κβο Ντο Federation) που εστιάζει στην παραδοσιακή διδασκαλία.
                                                                 Σταμάτης Μπιάκης
                                                                       Δάσκαλος




















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

sthn 3 foto o ale3andros kai h hra apo fotogenia pantos skizoun