ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013


ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ
Η Ρυθμική Γυμναστική, μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού, ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό, και είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο Ολυμπιακό αγώνισμα.  Θεωρείται  το πλέον κατάλληλο άθλημα για κορίτσια μικρής ηλικίας καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες, και να αποκτήσουν αρμονία,  χάρη και έκφραση στην κίνηση.
Η αθλήτρια πρέπει να είναι ευλύγιστη,  με ισορροπημένο μυϊκό σύστημα. 0 απόλυτος έλεγχος των μυών είναι απαραίτητος για τη μείωση της έντασης που εμποδίζει την ακτίνα και την άνεση των κινήσεων.
 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποτέλεσμα της αναζήτησης φυσικής και αβίαστης κίνησης, εφευρέθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στη Γερμανία και στη Σουηδία. Αν και η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 1948 στην ΡΩΣΙΑ, το άθλημα αυτό έμεινε στη σκιά της καλλιτεχνικής γυμναστικής έως το 1956. Η καλλιτεχνική φύση του το έκανε πολύ δημοφιλές στην Ανατολική Ευρώπη και το 1962 αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο σπορ από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνα­στικής. Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διοργανώθηκε το 1963 στη Βου­δαπέστη, αλλά μόλις το 1972 κυκλοφόρησε ο "κώδικας βαθμολογίας της σύγ­χρονης γυμναστικής" από τη Διεθνή Ομοσπονδία.
Πήρε την ονομασία "Αθλητική Ρυθμική Ρυμναστική" το 1975, αλλά σήμερα έχει το παλιό της όνομα: Ρυθμική Γυμναστική και αποτελεί άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1984.
Η Ελληνική ομάδα για αρκετά χρόνια πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλείου από τα "χρυσά   κορίτσια του ανσαμπλ" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνευ το 2000., ενώ έχει κατακτήσει  διαχρονικά αρκετές παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ
Οι αθλήτριες αγωνίζονται σε ένα ταπί διαστάσεων 13χ 13 μ. πάντα με τη συνοδεία μουσικής σε προγράμματα με Σχοινάκι, Στεφάνι, Μπάλα, Κορύνες και Κορδέλα. Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 1:15-1:30 για το Ατομικό, και 2 15-2 30 για το Ομαδικό.
Η ρυθμική γυμναστική εκτελείται με 5 όργανα - σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορδέλες και κορύνες Με όλα τα όργανα, η χορογραφία πρέπει να περιλαμβάνει βασικές κινήσεις του σώματος. 

ΑΛΜΑ  - ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ  -  ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ  -  ΚΑΜΨΗ  - ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ
Η εκφραστικότητα είναι στοιχειώδες μέρος της Ρυθμικής Γυμναστικής. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: